Proste Historie
Pierożki z grzybami w sosie śmietanowym
DANIA NA PATELNIĘ

Pierożki z grzybami w sosie śmietanowym

Dania na patelnię Proste Historie to wyłącznie naturalne składniki bez konserwantów. To dania do przyrządzenia w kilka chwil, ale także olbrzymie źródło inspiracji w domowej kuchni. Przyrządzane dania możemy wzbogacić autorskimi sosami, warzywami czy też dodatkami mięsnymi. 
Apetycznie i zdrowo!

Gramatura: 450 g.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: pierożki z grzybami (35,5%): mąka pszenna, pieczarki (20%), woda, semolina (z pszenicy Amber Durum), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, tłuszcz wieprzowy, borowik szlachetny suszony (0,08%), przyprawy; pieczarki (28,9%), sos smietanowy (16,7%): śmietanka (29%), mleko, woda, czosnek, sól, skrobia, mąka kukurydziana, przyprawy; cebula czerwona (13,3%), por (5,6%).
Produkt moze zawierac seler i soję.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 393 kJ/ 93 kcal 885 kJ/ 210 kcal 11%
Tłuszcz 1,8 g 4,1 g 6%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 2%
Węglowodany 15 g 34 g 13%
w tym cukry 1,2g 2,7 g 3%
Białko 3,7 g 8,3 g 17%
Sól 0,8 g 1,8 g 29%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wsyp zawartość opakowania.

2

Smażyć około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolej odrobinę
wody lub śmietany.

3

Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem według uznania.

  • Inspiracje

    Pierożki z grzybami w sosie z porami i szynką

    Podsmaż na maśle pory, dodaj musztardę francuską i kawałki gotowanej szynki, po czym usmaż z pierożkami.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierożki zapiekane w sosie szpinakowym

    Z mrożonego szpinaku, śmietanyi jajek przygotuj zalewę, polej pierożki i wstaw na 30 minut do piekarnika.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube