Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          FRYTKI CIENKIE do piekarnika

          Opis

          Cienkie frytki z polskich ziemniaków to klasyka w nowoczesnym wydaniu. Chrupiące, gorące, aromatyczne…cieniutkim i delikatnym frytkom nie sposób odmówić. Idealne jako przekąska lub dodatek do obiadu – wypróbuj zamiast gotowanych ziemniaków.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki, olej słonecznikowy.
          Produkt może zawierać seler.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna647 kJ/ 154 kcal971 kJ/ 231 kcal12%
           Tłuszcz5,2 g7,8 g11%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,6 g3%
           Węglowodany23 g35 g13%
           w tym cukry1,0 g1,5 g2%
           Białko2,7 g4,1 g8%
           Sól0,05 g0,08 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.

          1W piekarniku:
          Zamrożoną porcje frytek rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piecz 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszaj.
          2W głębokim oleju:
          Zamrożoną porcję frytek wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4-5 minut,do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
          3 Na patelni:
          Zamrożoną porcję frytek wrzuć na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż około 15-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia obracaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane