Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          FRYTKI PROSTE do piekarnika

          Opis

          Frytki proste do piekarnika przygotowane z polskich ziemniaków, to dobry sposób na małą odmianę w menu. Gdy znudzi się ryż albo tradycyjne ziemniaki, warto sięgnąć po frytki prosto z piekarnika. Z chrupiącą, złocistą skórką i wyjątkowym aromatem, w moment znikną z talerzy!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki, olej słonecznikowy.
          Produkt może zawierać seler.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna552 kJ/ 131 kcal828 kJ/ 197 kcal10%
           Tłuszcz3,6 g5,4 g8%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g0,5 g3%
           Węglowodany21 g31 g12%
           w tym cukry1,0 g1,5 g2%
           Białko3,0 g4,5 g9%
           Sól 0,04 g0,06 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.

          1W piekarniku:
          Zamrożoną porcje frytek rozłóż na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcja termoobiegu 200°C). Piecz 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszaj.
          2W głębokim oleju:
          Zamrożoną porcję frytek wrzuć na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smaż około 4-5 minut,do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
          3 Na patelni:
          Zamrożoną porcję frytek wrzuć na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smaż około 15-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia obracaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane