Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          GULASZ WEGETARIAŃSKI z soczewicą

          Opis

          Danie z wysoką zawartością białka i błonnika, oparte na specjalnej kompozycji składników: soczewicy, ciecierzycy i zdrowych warzywach. Całość smakowo wzbogaca sos pomidorowo-śmietanowy. W opakowaniu znajduje się dodatkowo saszetką z aromatyczną przyprawą paprykowo-ziołową. Krótki czas przyrządzenia na patelni – wystarczy tylko 12 minut i gotowe!

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (59%): marchew, ciecierzyca, cukinia (12%), papryka czerwona (10%), cebula; soczewica zielona (28%), sos pomidorowo-śmietankowy (10%) (koncentrat pomidorowy, woda, śmietanka, cebula, marchew, seler, olej rzepakowy, sól, cukier, cebula, czosnek, lubczyk, pieprz czarny, liście laurowe, ziele angielskie), czosnek (2%), przyprawa paprykowo-ziołowa w saszetce (1%) (sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca, majeranek, tymianek, chilli, oregano, kminek, imbir).

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna176 kJ / 42 kcal396 kJ / 95 kcal5%
          Tłuszcz1,1 g2,5 g4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,1 g1%
          Węglowodany5,1 g12 g5%
          w tym cukry2,1 g4,7 g5%
          Błonnik1,8 g4,1 g
          Białko1,9 g4,3 g9%
          Sól0,33 g0,74 g12%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą) wsyp na rozgrzaną patelnię.
          2Smaż około 12 minut, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając.
          3Pod koniec smażenia dodaj według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania i wymieszaj.

          Produkty powiązane