Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Kluski śląskie z dziurką

          Opis

          Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: woda, suszone ziemniaki (23 %), skrobia ziemniaczana (21 %), sól, kurkuma.

          Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna612 kJ / 146 kcal
           Tłuszcz0,2 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
           Węglowodany33 g
           w tym cukry0,3 g
           Białko1,9 g
           Sól0,14 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 1 minuty na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane