Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Kluski śląskie z dziurką

          Opis

          Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: woda, suszone ziemniaki (23 %), skrobia ziemniaczana (21 %), sól, kurkuma.

          Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Wartość odżywcza produktuw 100 g
          Wartość energetyczna612 kJ / 146 kcal
          Tłuszcz0,2 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
          Węglowodany33 g
          w tym cukry0,3 g
          Białko1,9 g
          Sól0,14 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane