Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KLUSKI ŚLĄSKIE z dziurką

          Opis

          Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: woda, ziemniaki (26%), skrobia ziemniaczana (22%), płatki ziemniaczane (14%), mąka pszenna, sól, kurkuma.

          Mogą zawierać mleko, seler i soję.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 690 kJ / 163 kcal1552 kJ / 366 kcal  18%
           Tłuszcz 0,7 g1,6 g 2%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g0,2 g 1%
           Węglowodany 35,7 g80,3 g  31%
           w tym cukry 0,3 g0,7 g 1%
           Białko 2,4 g 5,4 g 11%
           Sól 0,6 g1,4 g 23%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 3 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane