Opis
Kluski śląskie z mięsem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z dobrze przyprawionym mięsem. Idealny przepis na pożywny, rodzinny obiad. Wystarczy dodać kruchą sałatę i pyszny posiłek gotowy!
Produkt głęboko mrożony.
Kluski śląskie z mięsem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z dobrze przyprawionym mięsem. Idealny przepis na pożywny, rodzinny obiad. Wystarczy dodać kruchą sałatę i pyszny posiłek gotowy!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto: ziemniaki (38 %), skrobia ziemniaczana, woda, suszone ziemniaki (6 %), mąka pszenna, sól, kurkuma; nadzienie: mięso wieprzowe (34 %), mięso wołowe (11 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), woda, warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), tłuszcz wieprzowy, cebula, błonnik pszenny, sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, papryka, koper, kurkuma.
Mogą zawierać soje i mleko. Zawartość nadzienia: 19%.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 225 g | % RWS* na porcje |
Wartość energetyczna | 776 kJ / 186 kcal | 1746 kJ / 419 kcal | 21% |
Tłuszcz | 6,3 g | 14 g | 20% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g | 4,1 g | 20% |
Węglowodany | 28 g | 63 g | 24% |
w tym cukry | 0,6 g | 1,4 g | 2% |
Białko | 2,9 g | 6,5 g | 13% |
Sól | 0,89 g | 2,0 g | 33% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.
1 | Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. |
2 | Od chwili kiedy kluski zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 4-5 minut. |
3 | Ugotowane kluski wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw. |
Podsmaż pieczarki z porem, podlej białym winem, bulionem i dodaj estragonu
Zmiksuj marynowaną paprykę z chlebem, oliwą i czosnkiem – odśwież sosem smak klusek.