Opis
Kluski śląskie z mięsem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z dobrze przyprawionym mięsem. Idealny przepis na pożywny, rodzinny obiad. Wystarczy dodać kruchą sałatę i pyszny posiłek gotowy!
Produkt głęboko mrożony.
Kluski śląskie z mięsem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z dobrze przyprawionym mięsem. Idealny przepis na pożywny, rodzinny obiad. Wystarczy dodać kruchą sałatę i pyszny posiłek gotowy!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana (19%), mięso wieprzowe (5%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, białko sojowe, cebula, włoszczyzna (por, marchew, pietruszka, seler), mięso wołowe (0,7%), sól, tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy (zawierają seler), cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), kurkuma.
Mogą zawierać mleko. Zawartość nadzienia: 19%
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 225 g | % RWS* na porcje |
Wartość energetyczna | 727 kJ / 172 kcal | 1638 kJ / 388 kcal | 19% |
Tłuszcz | 3,5 g | 7,9 g | 11% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g | 1,6 g | 8% |
Węglowodany | 30,7 g | 69,1 g | 27% |
w tym cukry | 0,3 g | 0,7 g | 1% |
Białko | 3,4 g | 7,7 g | 15% |
Sól | 0,68 g | 1,5 g | 26% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.
1 | Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. |
2 | Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 4-5 minutach. |
3 | Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw. |
Podsmaż pieczarki z porem, podlej białym winem, bulionem i dodaj estragonu
Zmiksuj marynowaną paprykę z chlebem, oliwą i czosnkiem – odśwież sosem smak klusek.