Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KLUSKI ŚLĄSKIE z mięsem

          Opis

          Kluski śląskie z mięsem to połączenie miękkiego, rozpływającego się w ustach ciasta z dobrze przyprawionym mięsem. Idealny przepis na pożywny, rodzinny obiad. Wystarczy dodać kruchą sałatę i pyszny posiłek gotowy!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana (19%), mięso wieprzowe (5%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, białko sojowe, cebula, włoszczyzna (por, marchew, pietruszka, seler), mięso wołowe (0,7%), sól, tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy (zawierają seler), cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), kurkuma.
          Mogą zawierać mleko. Zawartość nadzienia: 19%

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 727 kJ / 172 kcal1638 kJ / 388 kcal  19%
           Tłuszcz 3,5 g7,9 g 11%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g1,6 g 8%
           Węglowodany 30,7 g69,1 g  27%
           w tym cukry 0,3 g0,7 g 1%
           Białko 3,4 g 7,7 g 15%
           Sól 0,68 g1,5 g 26%

           

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 4-5 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane