Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE z jagodami

          Opis

          Tradycyjne knedle wprost z babcinej kuchni… pulchne, pyszne, z miękkim ciastem ziemniaczanym i wybornym nadzieniem. Pachnące leśnymi, polskimi jagodami knedle to wyjątkowo kusząca propozycja na domowy obiad. Gotowe w kilka minut, rozpływają się w ustach i przywołują myśl o letnich skarbach natury.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól; nadzienie: jagody (57%), aronia, cukier, skrobie modyfikowane.

          Zawartość nadzienia: 20%. Mogą zawierać mleko, seler i soję.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 709 kJ / 167 kcal1597 kJ / 377 kcal  19%
           Tłuszcz 0,7 g1,6 g 2%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g0,2 g 1%
           Węglowodany 36,9 g83,0 g  32%
           w tym cukry 2,7 g6,1 g 7%
           Białko 2,2 g 5,0 g 10%
           Sól 0,54 g1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjąć po około 6-7 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

           

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane