Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE z jagodami

          Opis

          Tradycyjne knedle wprost z babcinej kuchni… pulchne, pyszne, z miękkim ciastem ziemniaczanym i wybornym nadzieniem. Pachnące leśnymi, polskimi jagodami knedle to wyjątkowo kusząca propozycja na domowy obiad. Gotowe w kilka minut, rozpływają się w ustach i przywołują myśl o letnich skarbach natury.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (53 %), skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki (12 %), woda, mąka pszenna, sól; nadzienie: jagody (57 %), aronia, cukier, skrobia.

          Zawartość nadzienia: 20%. Mogą zawierać mleko, seler i soję.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 709 kJ / 167 kcal 1597 kJ / 377 kcal 19%
          Tłuszcz 0,7 g 1,6 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 37 g 83,0 g 32%
          w tym cukry 2,7 g 6,1 g 7%
          Białko 2,2 g 5,0 g 10%
          Sól 0,54 g 1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjąć po około 6-7 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

           

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane