Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE z serem

          Opis

          Knedle z serem to apetyczne danie, któremu nie sposób się oprzeć. Sprężyste kuleczki ziemniaczane skrywają w sobie słodki twaróg, którego delikatna konsystencja zadowoli nawet najbardziej wymagające gusta. Prostota smaku, prostota przygotowania – taka to pyszna historia!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (62%), woda, cukier, kasza manna (z pszenicy), skrobia modyfikowana, sól, aromat.

          Mogą zawierać seler i soję. Zawartość nadzienia: 20%

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 739 kJ / 174 kcal1663 kJ / 393 kcal  20%
           Tłuszcz 1,2 g2,7 g 4%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g1,1 g 6%
           Węglowodany 35,5 g79,9 g  31%
           w tym cukry 2,9 g6,5 g 7%
           Białko 4,5 g 10,1 g 20%
           Sól 0,58 g1,3 g 22%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 6-7 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane