Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE ze śliwkami

          Opis

          Wyborny smak klasycznych, jesiennych owoców, otulonych miękkim ciastem ziemniaczanym. Oto tajemnica pysznych knedli ze śliwkami. Ich wyjątkowy smak to wspomnienie wrześniowego słońca i bogactwa owocowej przyjemności. Cudowny pomysł na oryginalny obiad lub podwieczorek dla każdego łasucha.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (31%), woda, skrobia ziemniaczana (25%), płatki ziemniaczane (7%), mąka pszenna, sól; nadzienie: śliwki (78%), cukier, skrobie modyfikowane.

          Zawartość nadzienia: 20%. Mogą zawierać mleko, seler, soję oraz pestki i ich fragmenty.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 713 kJ / 168 kcal1608 kJ / 379 kcal  19%
           Tłuszcz 0,6 g1,4 g 2%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g0,2 g 1%
           Węglowodany 38 g86 g  32%
           w tym cukry 3,2 g7,2 g 8%
           Białko 2,2 g 5,0 g 10%
           Sól 0,54 g1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 6-7 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane