Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Owoce na KOMPOT DOMOWY

          Opis

          Truskawki, wiśnie, czarne i czerwone porzeczki – polskie owoce prosto z sadu, zamrożone zaraz po zebraniu, to idealna baza do przygotowania domowego kompotu. W opakowaniu znajdziesz dodatkowo torebkę z naturalną i aromatyczną mieszanką przyprawową, wzbogacającą smak napoju. Słodko-kwaskowe nuty to kwintesencja soczyście owocowego kompotu. A jego przygotowanie…to już bardzo prosta historia!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: owoce w zmiennych proporcjach 99% (truskawki, wiśnie bez pestek, porzeczki
          czarne, porzeczki czerwone); mieszanka przyprawowa 1% (cukier, skórka cytrynowa,
          cynamon, skórka pomarańczowa, wanilia, goździki).
          Produkt możne zawierać seler oraz pestki i ich fragmenty.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna179 kJ / 43 kcal406 kJ / 97 kcal5%
          Tłuszcz0,3 g0,7 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,04 g0,09 g1%
          Węglowodany7,0 g16 g6%
          w tym cukry0,8 g1,8 g2%
          Białko1,0 g2,3 g5%
          Sól<0,01 g0,01 g<1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Owoce na kompot (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki z przyprawą) wsyp do około 1,5 litra gotującej się wody.
          2Dodaj przyprawę do kompotu i gotuj około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3Po ugotowaniu dodaj 3 łyżki cukru i wymieszaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Produkty powiązane