Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Kopytka ziemniaczane

          Opis

          Kopytka ziemniaczane są idealnym dodatkiem do mięs. Znakomicie smakują w towarzystwie sosów warzywnych i grzybowych. Sekretem udanych kopytek jest sprężyste, aksamitne ciasto, które rozpływa się w ustach. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, pyszne, mięciutkie kopytka pojawią się na talerzu w mgnieniu oka!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: woda, skrobia ziemniaczana (19 %), suszone ziemniaki (19 %), mąka pszenna, sól.

          Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna656 kJ / 157 kcal
           Tłuszcz0,3 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
           Węglowodany35 g
           w tym cukry0,5 g
           Białko2,5 g
           Sól0,58 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 1 minuty na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane