Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Kopytka ziemniaczane

          Opis

          Kopytka ziemniaczane są idealnym dodatkiem do mięs. Znakomicie smakują w towarzystwie sosów warzywnych i grzybowych. Sekretem udanych kopytek jest sprężyste, aksamitne ciasto, które rozpływa się w ustach. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, pyszne, mięciutkie kopytka pojawią się na talerzu w mgnieniu oka!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: woda, skrobia ziemniaczana (19 %), suszone ziemniaki (19 %), mąka pszenna, sól.

          Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Wartość odżywcza produktuw 100 g
          Wartość energetyczna656 kJ / 157 kcal
          Tłuszcz0,3 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
          Węglowodany35 g
          w tym cukry0,5 g
          Białko2,5 g
          Sól0,58 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane