Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KOPYTKA ziemniaczane

          Opis

          Kopytka ziemniaczane są idealnym dodatkiem do mięs. Znakomicie smakują w towarzystwie sosów warzywnych i grzybowych. Sekretem udanych kopytek jest sprężyste, aksamitne ciasto, które rozpływa się w ustach. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, pyszne, mięciutkie kopytka pojawią się na talerzu w mgnieniu oka!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: woda, płatki ziemniaczane (20%), skrobia ziemniaczana (16%), mąka pszenna, sól.

          Mogą zawierać mleko, seler i soję.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 723 kJ / 171 kcal1628 kJ / 385 kcal  19%
           Tłuszcz 1,0 g2,3 g 3%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g0,7 g 4%
           Węglowodany 36,2 g81,5 g  31%
           w tym cukry 7,0 g15,8 g 18%
           Białko 2,9 g 6,5 g 13%
           Sól 0,65 g1,5 g 25%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone kopytka wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie kopytka delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 3 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane