Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KOPYTKA ziemniaczane

          Opis

          Kopytka ziemniaczane są idealnym dodatkiem do mięs. Znakomicie smakują w towarzystwie sosów warzywnych i grzybowych. Sekretem udanych kopytek jest sprężyste, aksamitne ciasto, które rozpływa się w ustach. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, pyszne, mięciutkie kopytka pojawią się na talerzu w mgnieniu oka!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki (43%), skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane (16%), woda, mąka pszenna, sól.

          Mogą zawierać mleko, seler i soję.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 715 kJ / 171 kcal 1609kJ / 385 kcal 19%
          Tłuszcz 0,2 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 38 g 86 g 33%
          w tym cukry 0,5 g 1,1 g 1%
          Białko 2,5 g 5,6 g 11%
          Sól 0,77 g 1,7 g 28%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone kopytka wyjmij z opakowania i wrzuć do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie kopytka delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 3 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane