Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KRUPNIK POLSKI z kaszą jęczmienną

          Opis

          Tradycyjna, pożywna zupa! Znajdziecie w niej tylko naturalne składniki, takie jak: kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew i koperek. Domowego smaku naszego Krupniku nie da się podrobić. Sprawdźcie sami!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew; kasza jęczmienna (11%), koper.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna390 kJ / 93 kcal585 kJ / 140 kcal7%
          Tłuszcz0,3 g0,5 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany19 g28 g11%
          w tym cukry0,6 g0,9 g1%
          Białko2,2 g3,3 g7%
          Sól0,03 g0,05 g1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę krupnik wsyp do około 1,2 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wg uznania.
          3Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, a gotową zupę udekoruj koperkiem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane