Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          MIESZANKA chińska

          Opis

          Intrygujący smak orientu odkryć można w chińskiej mieszance warzyw. To aromatyczna kompozycja cukinii, czerwonej papryki, cebuli, pora i marchwi, z dodatkiem kiełków fasolki Mung, pędów bambusa i grzybów Mun. Stanowi pyszną bazę do egzotycznych dań z mięsem, makaronem lub ryżem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 45% (cukinia, kiełki fasoli „Mung” (10%),
          papryka czerwona, por, cebula), marchew (40%); pędy bambusa (10%); grzyby Mun (5%).
          Produkt może zawierać mleko, gluten.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 119 kJ / 28 kcal 270 kJ / 65 kcal 3%
          Tłuszcz 0,3 g 0,7 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g 0,14 g 1%
          Węglowodany 3,4 g 7,7 g 3%
          w tym cukry 1,0 g 2,3 g 3%
          Białko 1,6 g 3,6 g 7%
          Sól 0,09 g 0,20 g 3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Mieszankę chińską wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru lub na rozgrzany olej.
          2 Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu lub smaż około 8-10 minut.
          3 Warzywa smażone polej sosem sojowym lub posól do smaku.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Produkty powiązane