Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          MIESZANKA chińska

          Opis

          Intrygujący smak orientu odkryć można w chińskiej mieszance warzyw. To aromatyczna kompozycja cukinii, czerwonej papryki, cebuli, pora i marchwi, z dodatkiem kiełków fasolki Mung, pędów bambusa i grzybów Mun. Stanowi pyszną bazę do egzotycznych dań z mięsem, makaronem lub ryżem.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 45% (cukinia, kiełki fasoli „Mung” (10%),
          papryka czerwona, por, cebula), marchew (40%); pedy bambusa (10%); grzyby Mun (5%).
          Produkt moze zawierac seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna119 kJ / 28 kcal270 kJ / 65 kcal3%
          Tłuszcz0,3 g0,7 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,06 g0,14 g1%
          Węglowodany3,4 g7,7 g3%
          w tym cukry1,0 g2,3 g3%
          Białko1,6 g3,6 g7%
          Sól0,09 g0,20 g3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Mieszankę chińską wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru lub na rozgrzany olej.
          2Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu lub smaż około 8-10 minut.
          3Warzywa smażone polej sosem sojowym lub posól do smaku.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Produkty powiązane