Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI PO WIEJSKU z pieczarkami i mięsem

          Opis

          Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, wędzonego boczku, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (31%), woda, mięso wieprzowe (16%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula (10%), teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1,9%), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), sól.
          Zawartość nadzienia 38%. Mogą zawierać mleko.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna824 kJ / 197 kcal1236 kj / 296 kcal15%
          Tłuszcz6,4 g9,6 g14%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g1,2 g6%
          Węglowodany27 g41 g16%
          w tym cukry1,3 g2,0 g2%
          Białko5,9 g8,9 g18%
          Sól0,43 g0,65 g11%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane