Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KNEDLE ze śliwkami

          Opis

          Wyborny smak klasycznych, jesiennych owoców, otulonych miękkim ciastem ziemniaczanym. Oto tajemnica pysznych knedli ze śliwkami. Ich wyjątkowy smak to wspomnienie wrześniowego słońca i bogactwa owocowej przyjemności. Cudowny pomysł na oryginalny obiad lub podwieczorek dla każdego łasucha.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki:ciasto: ziemniaki (53 %), skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki (12 %), woda, mąka pszenna, sól; nadzienie: śliwki (78 %), cukier, skrobia.

          Zawartość nadzienia: 20%. Mogą zawierać mleko, seler, soję oraz pestki i ich fragmenty.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 713 kJ / 168 kcal 1608 kJ / 379 kcal 19%
          Tłuszcz 0,6 g 1,4 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 38 g 86 g 32%
          w tym cukry 3,2 g 7,2 g 8%
          Białko 2,2 g 5,0 g 10%
          Sól 0,54 g 1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zamrożone knedle wyjmij z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie knedle delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 6-7 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane