Proste Historie
PIEROGI z jagodami
Pierogi na słodko

PIEROGI z jagodami

Pierogi z jagodami kojarzą się ze słonecznym latem i wyprawami do lasu. Z PROSTYMI HISTORIAMI smak leśnych jagód możemy poczuć przez cały rok! Słodycz wyjątkowych polskich jagód, otoczonych delikatnym ciastem, to prawdziwa rozkosz podniebienia…

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól,olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: jagody (65%), aronia (15%), cukier, skrobie modyfikowane.
Zawartość nadzienia: 38%.
 
Zawiera gluten. Może zawierać mleko, soję i seler.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 740 kJ / 175 kcal 1110 kj / 263 kcal 13%
Tłuszcz 0,8 g 1,2 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 37 g 56 g 22%
w tym cukry 5,0 g 7,5 g 8%
Białko 3,9 g 5,9 g 12%
Sól 0,2 g 0,30 g 5%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi z jagodami i kremem angielskim

    Z wanilii, mleka, śmietanki i żółtek ugotuj gęsty krem i polej nim pierogi

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną

    Dodaj do tłustej śmietany sok z cytryny, wyłóż na pierogi i posyp grubym cukrem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube