Proste Historie
PIEROGI z owocami
Pierogi na słodko

PIEROGI z owocami

Owocowe bogactwo polskich sadów i pól zachwyca. Dorodne jabłka, soczyste porzeczki, truskawki, aromatyczne jagody i kuszące maliny odnaleźć można w pierogach z owocami. To jedyna w swoim rodzaju, zniewalająca kompozycja pysznych owoców i aksamitnego ciasta podbija podniebienia i przywołuje myśl o smakach dzieciństwa.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól kurkuma; nadzienie: truskawki (30%), cukier, jabłka (15%), porzeczki czerwone (15%), jagody (9%), skrobia modyfikowana, maliny (6%).

Zawartosc nadzienia: 38%.
Zawiera gluten. Może zawierać mleko, soję i seler.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 771 kJ / 185 kcal 1157 kj / 278 kcal 14%
Tłuszcz 1,4 g 2,1 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Węglowodany 37 g 56 g 22%
w tym cukry 7,8 g 12 g 13%
Białko 4,3 g 6,5 g 13%
Sól 0,16 g 0,24 g 4%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym

    Zaskocz jabłkowo imbirowym sosem do pierogów i zrób kruszonkę z ciastek 

    czytaj więcej
Facebook
Youtube