Proste Historie
PIEROGI z truskawkami
Pierogi na słodko

PIEROGI z truskawkami

Delikatne ciasto, a w środku… bogactwo najlepszych polskich owoców, czyli truskawek! Kochamy ich smak, ale sezon na nie trwa bardzo krótko. Dzięki pierogom z truskawkami, naturalną słodyczą truskawek można cieszyć się przez cały rok!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: truskawki (83%), cukier, skrobie modyfikowane.

Zawartość nadzienia (38%).
Zawiera gluten. Może zawierać mleko, soję i seler.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 713 kJ / 171 kcal 1070 kJ / 257 kcal 13%
Tłuszcz 1,4 g 2,1 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Węglowodany 34 g 51 g 20%
w tym cukry 5,3 g 8 g 11%
Białko 4,3 g 6,5 g 13%
Sól 0,16 g 0,24 g 4%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi z truskawkami z sosem i mascarpone

    Ugotuj pierogi polej sosem truskawkowym i serwuj z kremem mascarpone

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym

    Polej ugotowane pierogi gorącym sosem waniliowym i oprósz cynamonem.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube