Proste Historie
PIEROGI PO WIEJSKU z mięsem i pieczarkami
Pierogi na słono

PIEROGI PO WIEJSKU z mięsem i pieczarkami

Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, wędzonego boczku, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda,olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (31%), woda, mięso wieprzowe (16%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula (10%), odłuszczona mąka sojowa, mięso wołowe (1,9%), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy, włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka, por), sól, pasternak.

Zawartość nadzienia 38%.
Zawiera: gluten, seler, soję. Może zawierać mleko.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 824 kJ / 197 kcal 1236 kj / 296 kcal 15%
Tłuszcz 6,4 g 9,6 g 14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 1,2 g 6%
Węglowodany 27 g 41 g 16%
w tym cukry 1,3 g 2,0 g 2%
Białko 5,9 g 8,9 g 18%
Sól 0,43 g 0,65 g  11%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi wiejskie w sosie chrzanowym

    Polej wiejskie pierogi chrzanową śmietaną

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi wiejskie w duszonej cebuli

    Uduś na tłuszczu plastry cebuli z dodatkiem majeranku i piwa

    czytaj więcej
Facebook
Youtube