Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ruskie

          Opis

          Pierogi ruskie to prawdziwa klasyka w każdej domowej kuchni. Miękkie i delikatne ciasto w połączeniu z ziemniaczano-serowym nadzieniem daje kompozycję, której nie sposób się oprzeć. Pierogi ruskie z dodatkiem wyrazistej podsmażonej cebulki są gotowe w kilka chwil i po prostu rozpływają się w ustach!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: woda, ser twarogowy półtłusty (18%), suszone ziemniaki (14%), cebula (10%), cebula smażona (6%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy, sól, błonnik pszenny, pieprz czarny.
          Mogą zawierać soję i seler.
          Zawartość nadzienia: 40%.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 797 kJ / 191 kcal 1793 kJ / 430 kcal 21%
          Tłuszcz 3,9 g 8,8 g 13%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 2,3 g 11%
          Węglowodany 31 g 70 g 27%
          w tym cukry 1,6 g 3,6 g 4%
          Białko 6,3 g 14 g 28%
          Sól 0,58 g 1,3 g 22%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane