Proste Historie
PIEROGI z grzybami
Pierogi na słono

PIEROGI z grzybami

Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (52%), warzywa ( pietruszka, seler, por, marchew, pasternak, cebula),podgrzybek brunatny (10%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), przyprawy, mąka ryżowa, sól.
Zawartość nadzienia 38%.
 
Zawiera: gluten, seler.
Może zawierać mleko i soję.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 662 kj / 159 kcal 993 kj / 239 kcal 12%
Tłuszcz 2,0 g 3,0 g 4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Węglowodany 28 g 42 g 16%
w tym cukry 1,4 g 2,1 g 2%
Białko 5,2 g 7,8 g 16%
Sól 0,84 g 1,3 g 21%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem

    Zrumień na maśle posiekaną cebulę, grzyby, dodaj czosnek, uprażoną bułkę tartą i zioła

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z grzybami z sosem sojowym

    Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi spod białego puchu

    Pyszne postne pierogi pod śmietanką

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe

    Tradycyjne pierogi w niezwykłej okrasie

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi Czerwononose

    Apetyczne pierożki z grzybami i żurawiną

    czytaj więcej
Facebook
Youtube