Proste Historie
PIEROGI z kapustą i grzybami
Pierogi na słono

PIEROGI z kapustą i grzybami

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (60%) (kapusta biała, sól), podgrzybek brunatny (18%), pieczarki (7%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula, błonnik pszenny, cukier, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pasternak, pietruszka), skrobia, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,4%).
 
Mogą zawierać mleko, soję i seler. Zawartosć nadzienia: 40%.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 677 kJ / 162 kcal 1016 kj / 243 kcal 12%
Tłuszcz 2,2 g 3,3 g 5%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,3 g 2%
Węglowodany 29 g 44 g 17%
w tym cukry 2,7 g 4,1 g 5%
Białko 4,7 g 7,1 g 14%
Sól 0,99 g 1,5 g 25%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi z kapustą i grzybami okraszone domowym smalcem

    Roztop słoninę i podgardle z dodatkiem jabłek, cebuli i majeranku, polej pierogi

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z kapustą i grzybami w buraczanym sosie

    Ugotuj 3 średnie buraki, zmiksuj z sokiem jabłkowym i czosnkiem na sos do pierogów

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z kapustą w sosie grzybowym

    Podsmażone na rumiano pierogi polej sosem z leśnych grzybów i śmietany.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube