Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ruskie

          Opis

          Wyjątkowe i intrygujące połączenia smaków – oto prawdziwy sekret pysznych pierogów ruskich. Kwaskowy, delikatny twaróg, ziemniaki i wyrazista cebulka. Wnętrze tych mięciutkich pierogów skradnie serca każdego, kto ich spróbuje!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          PIEROGI ruskie

          Skład: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: woda, suszone ziemniaki (16 %), ser twarogowy półtłusty (14 %), cebula smażona (9 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, olej rzepakowy, pieprz czarny.

          Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
          Zawartość nadzienia: 42%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 819 kJ / 196 kcal
          Tłuszcz 3,2 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
          Węglowodany 34 g
          w tym cukry 1,0 g
          Białko 6,0 g
          Sól 0,82 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane