Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ruskie

          Opis

          Wyjątkowe i intrygujące połączenia smaków – oto prawdziwy sekret pysznych pierogów ruskich. Kwaskowy, delikatny twaróg, ziemniaki i wyrazista cebulka. Wnętrze tych mięciutkich pierogów skradnie serca każdego, kto ich spróbuje!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Skład: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: woda, suszone ziemniaki (15 %), ser twarogowy półtłusty (14 %), cebula smażona (9 %)(cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, olej rzepakowy, błonnik pszenny, pieprz czarny.

          Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
          Zawartość nadzienia: 42%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna832 kJ / 199 kcal
           Tłuszcz4,1 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
           Węglowodany33 g
           w tym cukry1,5 g
           Białko6,3 g
           Sól0,94 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane