Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ruskie

          Opis

          Pierogi ruskie to prawdziwa klasyka w każdej domowej kuchni. Miękkie i delikatne ciasto w połączeniu z ziemniaczano-serowym nadzieniem daje kompozycję, której nie sposób się oprzeć. Pierogi ruskie z dodatkiem wyrazistej podsmażonej cebulki są gotowe w kilka chwil i po prostu rozpływają się w ustach!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: woda, ser twarogowy półtłusty (18%), płatki ziemniaczane (14%), cebula (10%), cebula smażona (7%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól) tłuszcz wieprzowy, sól, błonnik pszenny, pieprz czarny.
          Zawartość nadzienia: 40%. Mogą zawierać soję i seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna800 kJ / 191 kcal1200 kJ / 287 kcal14%
          Tłuszcz4,2 g6,3 g9%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,0 g1,5 g8%
          Węglowodany31 g47 g18%
          w tym cukry1,5 g2,3 g3%
          Białko6,0 g9,0 g18%
          Sól0,65 g1,0 g14%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane