Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI śmietankowe

          Opis

          Pierogi śmietankowe to delikatność na talerzu, która zachwyca swoją prostotą i słodkim smakiem. Puszysty serek śmietankowy, otulony cienkim, rozpływającym się w ustach ciastem… oto wyśmienite pierogi, bez konserwantów i sztucznych barwników – naturalnie pyszne!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: serek śmietankowy (84 %)(ser twarogowy śmietankowy, sól, białka mleka), cukier, mąka ryżowa.

          Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Zawartość nadzienia: 36%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna1033 kJ / 247 kcal
           Tłuszcz7,9 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,5 g
           Węglowodany 36 g
           w tym cukry5,8 g
           Białko7,1 g
           Sól0,56 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane