Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z grzybami

          Opis

          Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (52%), warzywa ( pietruszka, seler, por, marchew, pasternak, cebula),podgrzybek brunatny (10%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), przyprawy, mąka ryżowa, sól.
          Zawartość nadzienia 38%.
          Mogą zawierać mleko i soję.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna662 kJ/ 159 kcal993 kj / 239 kcal12%
          Tłuszcz2,0 g3,0 g4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,3 g2%
          Węglowodany28 g42 g16%
          w tym cukry1,4 g2,1 g2%
          Białko5,2 g7,8 g16%
          Sól0,84 g1,3 g21%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane