Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z grzybami

          Opis

          Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: pieczarki (52%), włoszczyzna (pietruszka, seler, por, marchew), podgrzybek brunatny (10%), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, mąka ryżowa, przyprawy.
          Zawartość nadzienia 38%.
          Mogą zawierać mleko i soję.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna683 kJ/ 164 kcal1537 kj / 544 kcal28%
          Tłuszcz2,1 g4,7 g7%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,9 g5%
          Węglowodany29 g65 g25%
          w tym cukry1,4 g3,2 g4%
          Białko5,5 g12 g24%
          Sól0,65 g1,5 g25%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane