Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z jagodami

          Opis

          Pierogi z jagodami kojarzą się ze słonecznym latem i wyprawami do lasu. Z PROSTYMI HISTORIAMI smak leśnych jagód możemy poczuć przez cały rok! Słodycz wyjątkowych polskich jagód, otoczonych delikatnym ciastem, to prawdziwa rozkosz podniebienia…

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól,olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: jagody (65%), aronia (15%), cukier, skrobie modyfikowane.
          Zawartość nadzienia: 38%.
          Mogą zawierać mleko, soję i seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna740 kJ / 175 kcal1110 kJ / 263 kcal13%
          Tłuszcz0,8 g1,2 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g0,2 g1%
          Węglowodany37 g56 g22%
          w tym cukry5,0 g7,5 g8%
          Białko3,9 g5,9 g12%
          Sól0,2 g0,30 g5%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane