Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z jagodami

          Opis

          Pierogi z jagodami kojarzą się ze słonecznym latem i wyprawami do lasu. Z PROSTYMI HISTORIAMI smak leśnych jagód możemy poczuć przez cały rok! Słodycz wyjątkowych polskich jagód, otoczonych delikatnym ciastem, to prawdziwa rozkosz podniebienia…

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: jagody (65%), aronia (15%), cukier, skrobia, błonnik pszenny.
          Zawartość nadzienia: 38%.
          Mogą zawierać mleko, soję, gorczycę i seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 762 kJ / 182 kcal 1715kJ /410 kcal 20%
          Tłuszcz 1,6 g 3,6 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 2%
          Węglowodany 35 g 79 g 30%
          w tym cukry 6,2 g 14 g 16%
          Białko 4,7 g 11 g 22%
          Sól 0,15 g 0,34 g 6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak, jak lubisz. Możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane