Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z kapustą i grzybami

          Opis

          Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          PIEROGI z kapustą i grzybami

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: kapusta kiszona (51 %)(kapusta biała, sól), kapusta biała (27 %), pieczarki (9 %), podgrzybek brunatny (3 %), sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy, błonnik pszenny, borowik szlachetny suszony (0,6 %), cukier, skrobia, pieprz czarny.
          Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
          Zawartość nadzienia: 42%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 719 kJ / 172 kcal
          Tłuszcz 2,4 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
          Węglowodany 31 g
          w tym cukry 2,2 g
          Białko 5,2 g
          Sól 1,5 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane