Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z kapustą i grzybami

          Opis

          Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: kapusta kiszona (51 %)(kapusta biała, sól), kapusta biała (27 %), pieczarki (9 %), podgrzybek brunatny (3 %), sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy, błonnik pszenny, borowik szlachetny suszony (0,6 %), cukier, skrobia, pieprz czarny.
          Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
          Zawartość nadzienia: 42%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna719 kJ / 172 kcal
           Tłuszcz2,4 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
           Węglowodany31 g
           w tym cukry2,2 g
           Białko5,2 g
           Sól1,5 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane