Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z kapustą i grzybami

          Opis

          Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (30%) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30%), podgrzybek brunatny (18%), pieczarki (7%), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4%).

          Zawartość nadzienia: 40%. Mogą zawierać mleko, soję i seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna678 kJ / 162 kcal1526 kJ / 365 kcal18%
          Tłuszcz2,3 g5,2 g7%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g1,1 g6%
          Węglowodany29 g65 g25%
          w tym cukry2,1 g4,7 g5%
          Białko5,1 g12 g24%
          Sól0,78 g1,8 g30%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane