Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z kapustą i grzybami

          Opis

          Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (30%) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30%), podgrzybek brunatny (18%), pieczarki (7%), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4%).

          Zawartość nadzienia: 40%. Mogą zawierać mleko, soję i seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 678 kJ / 162 kcal 1526 kJ / 365 kcal 18%
          Tłuszcz 2,3 g 5,2 g 7%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 1,1 g 6%
          Węglowodany 29 g 65 g 25%
          w tym cukry 2,1 g 4,7 g 5%
          Białko 5,1 g 12 g 24%
          Sól 0,78 g 1,8 g 30%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2 Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3 Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane