Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z kapustą i grzybami

          Opis

          Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (60%) (kapusta biała, sól), podgrzybek brunatny (18%), pieczarki (7%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula, błonnik pszenny, cukier, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pasternak, pietruszka), skrobia, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,4%).

          Zawartość nadzienia: 40%. Mogą zawierać mleko, soję i seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna677 kJ / 162 kcal1016 kJ / 243 kcal12%
          Tłuszcz2,2 g3,3 g5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,3 g2%
          Węglowodany29 g44 g17%
          w tym cukry2,7 g4,1 g5%
          Białko4,7 g7,1 g14%
          Sól0,99 g1,5 g25%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane