Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z mięsem

          Opis

          Świeże, gotowe w kilka minut pierogi z mięsem, to gwarancja wybornego smaku. Połączenie miękkiego, delikatnego ciasta z wyraziście przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym to zapowiedź wspaniałej uczty kulinarnej. Smakowite pierogi z mięsem nie zawierają sztucznych barwników oraz konserwantów i są gotowe zaledwie w kilka minut!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso wieprzowe (55 %), mięso wołowe (20 %), woda, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (5%)(cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, sól.
          Produkt może zawierać mleko, soję.
          Zawartość nadzienia: 40%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna1168 kJ / 279 kcal
           Tłuszcz14 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,1 g
           Węglowodany28 g
           w tym cukry1,4 g
           Białko9,3 g
           Sól0,82 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane