Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z owocami

          Opis

          Owocowe bogactwo polskich sadów i pól zachwyca. Dorodne jabłka, soczyste porzeczki, truskawki, aromatyczne jagody i kuszące maliny odnaleźć można w pierogach z owocami. To jedyna w swoim rodzaju, zniewalająca kompozycja pysznych owoców i aksamitnego ciasta podbija podniebienia i przywołuje myśl o smakach dzieciństwa.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: truskawki (30%), cukier, jabłka (15%), porzeczki czerwone (15%), jagody (9%), skrobia, maliny (6%), błonnik pszenny.
          Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
          Zawartość nadzienia: 38%.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 776 kJ / 186 kcal 1746 kJ / 419 kcal 21%
          Tłuszcz 1,5 g 3,4 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 2%
          Węglowodany 36 g 81 g 31%
          w tym cukry 7,8 g 18 g 20%
          Białko 4,7 g 11 g 22%
          Sól 0,15 g 0,34 g 6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym
          ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać śmietaną lub jogurtem
          i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane