Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z owocami

          Opis

          Owocowe bogactwo polskich sadów i pól zachwyca. Dorodne jabłka, soczyste porzeczki, truskawki, aromatyczne jagody i kuszące maliny odnaleźć można w pierogach z owocami. To jedyna w swoim rodzaju, zniewalająca kompozycja pysznych owoców i aksamitnego ciasta podbija podniebienia i przywołuje myśl o smakach dzieciństwa.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól kurkuma; nadzienie: truskawki (30%), cukier, jabłka (15%), porzeczki czerwone (15%), jagody (9%), skrobia modyfikowana, maliny (6%).
          Zawartosc nadzienia: 38%.
          Zawiera gluten. Mogą zawierać mleko, soję i seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna771 kJ / 185 kcal1157 kj / 278 kcal14%
          Tłuszcz1,4 g2,1 g3%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,3 g2%
          Węglowodany37 g56 g22%
          w tym cukry7,8 g12 g13%
          Białko4,3 g6,5 g13%
          Sól0,16 g0,24 g4%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane