Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z serem

          Opis

          Pierogi z serem to słodycz na talerzu, która zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Delikatny twaróg w delikatnym, cienkim cieście, rozpływającym się w ustach… oto wyśmienite pierogi, bez konserwantów i sztucznych barwników – naturalnie pyszne.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          PIEROGI z serem

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (80 %), cukier, mąka ryżowa.

          Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Zawartość nadzienia: 40%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 918 kJ / 220 kcal
          Tłuszcz 2,9 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
          Węglowodany 36 g
          w tym cukry 7,7 g
          Białko 11 g
          Sól 0,36 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane