Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z serem

          Opis

          Pierogi z serem to słodycz na talerzu, która zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Delikatny twaróg w delikatnym, cienkim cieście, rozpływającym się w ustach… oto wyśmienite pierogi, bez konserwantów i sztucznych barwników – naturalnie pyszne.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (80 %), cukier, mąka ryżowa.

          Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Zawartość nadzienia: 40%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna918 kJ / 220 kcal
           Tłuszcz 2,9 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
           Węglowodany 36 g
           w tym cukry 7,7 g
           Białko11 g
           Sól 0,36 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane