Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z truskawkami

          Opis

          Idealne na obiad, słodki podwieczorek i chęć powrotu do beztroskich chwil z dzieciństwa. Słodkie, polskie truskawki otulone mięciutkim ciastem, takie są właśnie idealne pierogi na słodko. Pyszne i gorące pierożki zawitają na talerzu w kilka chwil, a znikną z niego…jeszcze szybciej! Prosto, pysznie i bez sztucznych dodatków.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: truskawki (80 %), cukier, skrobia modyfikowana.

          Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Zawartość nadzienia: 38%

           Wartość odżywcza produktu w 100 g
           Wartość energetyczna798 kJ / 191 kcal
           Tłuszcz1,6 g
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
           Węglowodany38 g
           w tym cukry6,5 g
           Białko5,0 g
           Sól0,34 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 3 minut na małym ogniu.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane