Idealne na obiad, słodki podwieczorek i chęć powrotu do beztroskich chwil z dzieciństwa. Słodkie, polskie truskawki otulone mięciutkim ciastem, takie są właśnie idealne pierogi na słodko. Pyszne i gorące pierożki zawitają na talerzu w kilka chwil, a znikną z niego…jeszcze szybciej! Prosto, pysznie i bez sztucznych dodatków.
Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
Zawartość nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu
w 100 g
Wartość energetyczna
798 kJ / 191 kcal
Tłuszcz
1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
38 g
w tym cukry
6,5 g
Białko
5,0 g
Sól
0,34 g
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
2
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
3
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności