Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z truskawkami

          Opis

          Delikatne ciasto, a w środku… bogactwo najlepszych polskich owoców, czyli truskawek! Kochamy ich smak, ale sezon na nie trwa bardzo krótko. Dzięki pierogom z truskawkami, naturalną słodyczą truskawek można cieszyć się przez cały rok!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: truskawki (83%), cukier, skrobia, błonnik pszenny.
          Mogą zawierać mleko, soję i seler.
          Zawartość nadzienia (38%).

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna718 kJ / 172 kcal1616 kJ / 387 kcal19%
          Tłuszcz1,6 g3,6 g5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,5 g2%
          Węglowodany33 g74 g28%
          w tym cukry4,9 g11 g12%
          Białko4,6 g10 g20%
          Sól0,15 g0,34 g6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane