Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z wiśniami

          Opis

          Pierogi z wiśniami to kusząca propozycja dla fanów letnich owoców, którzy zamiast godzinami je drylować, wolą po prostu cieszyć się ich smakiem! Wyraziste w smaku wiśnie z polskich sadów i mięciutkie, delikatne ciasto, to gwarancja pysznego obiadu i letnich smaków, które teraz mogą towarzyszyć nam przez cały rok!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: wiśnie (80%), cukier, skrobia modyfikowana, błonnik pszenny.

          Zawartość nadzienia (38%). Mogą zawierać mleko, soję i seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna768 kJ / 184 kcal1152 kJ / 276 kca14%
          Tłuszcz0,8 g1,2 g2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,3 g2%
          Węglowodany38 g57 g22%
          w tym cukry4,8 g7,2 g8%
          Białko4,5 g6,8 g14%
          Sól0,16 g0,24 g4%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjąmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane