Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ze szpinakiem i brokułami

          Opis

          Oryginalny sposób na podanie zdrowego szpinaku i brokułów? To z pewnością delikatne i miękkie pierożki, które można przygotować w kilka minut. Ich zaskakujące warzywne nadzienie z dodatkiem aksamitnej mozzarelli oraz aromatycznego czosnku, przypadnie do gustu miłośnikom kreatywnego i zdrowego menu.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: szpinak (46%), brokuły (30%), ser mozzarella (10%), skrobia, mąka pszenna, czosnek, sól.

          Zawartość nadzienia 42%. Mogą zawierać soję i seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna677 kJ / 162 kcal1016 kJ / 243 kcal12%
          Tłuszcz2,2 g3,3 g5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g1,2 g6%
          Węglowodany28 g42 g16%
          w tym cukry3,8 g5,7 g6%
          Białko5,9 g8,9 g18%
          Sól0,60 g0,90 g15%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem serowo-śmietanowym.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane