Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI ze szpinakiem i fetą

          Opis

          Oryginalny sposób na podanie zdrowego szpinaku? To z pewnością delikatne i miękkie pierogi, które można przygotować w kilka minut, na różne sposoby. Ich zaskakujące nadzienie szpinakowe z dodatkiem miękkiego sera solankowego i fety oraz aromatycznej bazylii, przypadnie do gustu miłośnikom kreatywnego i zdrowego menu.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: szpinak (54 %), ser miękki solankowy (z mleka), skrobia, ser feta (z mleka) (5 %), olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy, bazylia (1 %), sól, oliwa z oliwek, cukier.

          Produkt może zawierać soję, seler.
          Zawartość nadzienia: 36%.

          Wartość odżywcza produktuw 100 g
          Wartość energetyczna901 kJ / 216 kcal
          Tłuszcz5,5 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,6 g
          Węglowodany33 g
          w tym cukry1,4 g
          Białko6,8 g
          Sól0,93 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane