Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pierożki z grzybami w sosie śmietanowym

          Opis

          Dania na patelnię Proste Historie to wyłącznie naturalne składniki bez konserwantów. To dania do przyrządzenia w kilka chwil, ale także olbrzymie źródło inspiracji w domowej kuchni. Przyrządzane dania możemy wzbogacić autorskimi sosami, warzywami czy też dodatkami mięsnymi.
          Apetycznie i zdrowo!

          Gramatura: 450 g.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: pierożki z grzybami (35,5%): mąka pszenna, pieczarki (20%), woda, semolina (z pszenicy Amber Durum), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, tłuszcz wieprzowy, borowik szlachetny suszony (0,08%), przyprawy; pieczarki (28,9%), sos śmietanowy (16,7%): śmietanka (29%), mleko, woda, czosnek, sól, skrobia, mąka kukurydziana, przyprawy; cebula czerwona (13,3%), por (5,6%).
          Produkt może zawierać seler i soję.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna393 kJ/ 93 kcal885 kJ/ 210 kcal11%
          Tłuszcz1,8 g4,1 g6%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g0,5 g2%
          Węglowodany15 g34 g13%
          w tym cukry1,2 g2,7 g3%
          Białko3,7 g8,3 g17%
          Sól0,8 g1,8 g29%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wsyp zawartość opakowania.
          2Smaż około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolej odrobinę wody lub śmietany.
          3Pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem według uznania.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Produkty powiązane