Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza po kaszubsku z kabanosem i kiszonym ogórkiem

          Opis

          Pizza dla miłośników kuchni kaszubskiej… i nie tylko! Prawdziwy, aromatyczny kaszubski kabanos pokrojony w plasterki, do tego soczysty ogórek kiszony, kawałki mięsa, biała cebulka i kolorowa papryka. Niepowtarzalną kompozycję składników idealnie uzupełnia wyrazisty sos musztardowy. Po prostu. Po polsku. Po kaszubsku!

          Gramatura: 400 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: śmietana (śmietanka, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; kultury bakterii mlekowych), ser mozzarella, ser gouda, kiełbasa wieprzowa kabanos (11%)(mięso wieprzowe, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, kminek, pieprz, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; osłonki kolagenowe), ogórki kiszone (11%)(ogórki, woda, sól, przyprawy: koper, czosnek, chrzan), cebula, papryka, woda, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), mięso wieprzowe (2%), mięso wołowe (1%), olej rzepakowy, przyprawy, serwatka w proszku, skrobie modyfikowane, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, odtłuszczona mąka sojowa, sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny.

          Produkt może zawierać jaja, seler, ryby.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna961 kJ / 230 kcal1922 kJ / 460 kcal 23%
           Tłuszcz10 g20 g29%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,7 g7,4 g37%
           Węglowodany24 g48 g18%
           w tym cukry1,4 g2,8 g3%
           Białko9,1 g18 g36%
           Sól1,2 g2,4 g40%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane