Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza po śląsku z białą kiełbasą i chrzanem

          Opis

          Co powiesz na pizzę inspirowaną śląską kuchnią? Oto PIZZA PO ŚLĄSKU! Zadbaliśmy o odpowiednią oprawę i smakowite dodatki: białą kiełbasę z nutą majeranku, chrupiący boczek wędzony oraz wiórki czerwonej cebuli. Autentyczny śląski charakter pizzy podkreśla intensywny sos na bazie świeżo tartego chrzanu. Po prostu. Po polsku. Po śląsku. Rozkoszuj się nią do woli!

          Gramatura: 385 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: śmietana (24%)(śmietanka, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny; kultury bakterii mlekowych), kiełbasa biała parzona (18%)(mięso wieprzowe, sól, przyprawy (pieprz, czosnek, majeranek), osłonka: jelita wieprzowe), ser mozzarella, ser gouda, boczek wieprzowy wędzony (9%)(boczek wieprzowy, sól, ekstrakty przypraw), cebula, chrzan tarty (5%)(korzeń chrzanu, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; sól), woda, olej rzepakowy, serwatka w proszku, skrobie modyfikowane, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, przyprawy, sól.

          Produkt może zawierać soję, gorczycę, jaja, seler, ryby.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna985 kJ / 236 kcal1896 kJ / 454 kcal23%
           Tłuszcz11 g21 g30%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,2 g8,1 g41%
           Węglowodany24 g46 g18%
           w tym cukry1,4 g2,7 g3%
           Białko9,7 g19 g38%
           Sól1,1 g2,1 g35%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 385 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane