Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza podlasiak z kindziukiem i czubrycą zieloną

          Opis

          Udaj się w podróż na Kresy Wschodnie! Przygotowaliśmy pizzę, którą doceni każdy smakosz mięsiwa. Puszyste ciasto a na nim aromatyczny kindziuk z czosnkiem oraz cebulą, to przepis na sukces. Bez dziamgania, napełniać kałduny!

          Gramatura: 395 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, gluten pszenny, mleko w proszku odtłuszczone, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: przetarte pomidory (33 %), ser mozzarella (29 %), kiełbasa wieprzowa kindziuk (14 %)(mięso wieprzowe, sól, glukoza, przyprawy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; maltodekstryna, kultury startowe bakterii, substancja konserwująca: azotyn sodu), szynka wieprzowa parzona (11 %)(mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), cebula (8 %), czubryca zielona (czosnek, cząber, cebula, pieprz czarny, tymianek, natka pietruszki, bazylia, sól), cukier, skrobia modyfikowana, przyprawy, ekstrakt oregano, sól.

          Produkt może zawierać soję, seler, gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 858 kJ / 205 kcal 1695 kJ / 405 kcal 24%
          Tłuszcz 7,2 g 14 g 20%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g 5,3 g 27%
          Węglowodany 24 g 47 g 18%
          w tym cukry 2,9 g 5,7 g 6%
          Białko 10 g 20 g 40%
          Sól 1,1 g 2,2 g 36%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 395 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.
          2 Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane