Proste Historie
Pizza z kurczakiem i bazyliowym pesto
PIZZA Z PIECA KAMIENNEGO

Pizza z kurczakiem i bazyliowym pesto

  • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
  • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
  • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
  • Soczyste kawałki polskiego kurczaka,
  • Aromatyczne pesto bazyliowe

Gramatura: 315 g netto.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce tremicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: przetarte pomidory, ser mozzarella (31%), mięso z kurczaka w mieszance przyprawowej (20%)(mięso z kurczaka, sól, cukier, skrobia kukurydziana, przyprawy, warzywa suszone (cebula, czerwona papryka, czosnek), aromaty naturalne), oliwa z oliwek, bazylia (3%), cukier, czosnek, skrobia, sól, ekstrakt papryki słodkiej, aromat oregano, pieprz czarny.

 Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę i ryby.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 1/2 pizzy  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna 909 kJ / 217 kcal 1432 kJ / 342 kcal  17%
 Tłuszcz 7,9 g 12 g  17%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g 4,4 g 22%
 Węglowodany 26 g 41 g 16%
 w tym cukry 3,5 g 5,5 g   7%
 Białko 9,4 g 15 g 30%
 Sól 1,4 g 2,2 g 37%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 315 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

1

 Wyjąć pizzę z opakowania i umieścić na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC - 200oC.

2

 Piec przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube