Proste Historie
Pizza z mozzarellą i cheddarem
PIZZA Z PIECA KAMIENNEGO

Pizza z mozzarellą i cheddarem

  • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
  • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
  • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
  • Połączenie delikatnej mozzarelli i wyrazistego cheddara,
  • Pizza posypana delikatnie suszoną bazylią.

Gramatura: 300 g netto.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce tremicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (38%), przetarte pomidory, ser cheddar (19%), cukier, oliwa z oliwek, skrobia, sól, przyprawy, ekstrakt papryki słodkiej, aromat oregano.

Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę i ryby.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 1/2 pizzy  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna 924 kJ / 221 kcal 1386 kJ / 332 kcal  17%
 Tłuszcz 7,1 g 11 g   16%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  3,6 g 5,4 g   27%
 Węglowodany 27 g 41 g 16%
 w tym cukry 3,7 g 5,6 g 6%
 Białko 11 g 17 g  34%
 Sól 1,2 g 1,8 g   30%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 300 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

1

 Wyjąć pizzę z opakowania i umieścić na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC - 200oC.

2

 Piec przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube