Proste Historie
Pizza z soczystą wieprzowiną i jalapeno
PIZZA Z PIECA KAMIENNEGO

Pizza z soczystą wieprzowiną i jalapeno

  • Cienkie i chrupiące ciasto na zakwasie,
  • Idealnie wypieczony spód w piecu kamiennym,
  • Sos na bazie przetartych pomidorów i na oliwie z oliwek,
  • Nietuzinkowe połączenie smaków: duże plastry papryczki jalapeno i mięso wieprzowe własnego wyrobu,
  • Pizza dla wielbicieli pikantnych dań.

Gramatura: 320 g netto.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny do spożycia po obróbce tremicznej zgodnie z podanym sposobem przygotowania.

Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, mąka kukurydziana, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), drożdże, cukier, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: ser mozzarella (33%), przetarte pomidory, papryka konserwowa jalapeno (13%)(papryka jalapeno, ocet, sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia), mięso wieprzowe (12%), woda, cukier, oliwa z oliwek, skrobia, sól, skrobia ziemniaczana, białko wieprzowe, błonnik marchwiowy, ekstrakt papryki słodkiej, aromat oregano, pieprz czarny. 

Produkt może zawierać soję, seler, jaja, gorczycę i ryby.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 1/2 pizzy  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna 817 kJ / 196 kcal 1307 kJ / 314 kcal 16%
 Tłuszcz 5,8 g 9,3 g 13%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g 4,3 g 22%
 Węglowodany  26 g 42 g  16% 
 w tym cukry 3,4 g 5,4 g  6%
 Białko 8,8 g 14 g 28%
 Sól 1,5 g 2,4 g 40%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 320 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

1

 Wyjąć pizzę z opakowania i umieścić na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190oC - 200oC.

2

 Piec przez około 6 – 8 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia ciasta.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube