Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z pieczarkami

          Opis

          Kasyka gatunku w wyjątkowej odsłonie! Pizza z dużą ilością świeżo krojonych pieczarek i wyrazistym dodatkiem w postaci aromatycznych krążków czerwonej cebuli. To wszystko na lekkim i puszystym cieście, przyozdobionym sosem powstałym z wysokiej jakości przetartych pomidorów. Prosta i sprawdzona receptura, pielęgnowana przez nas od lat z pasją i miłością do pysznego jedzenia!

          Gramatura: 415 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: mąka pszenna, 13% przetarte pomidory, 10% pieczarki, 9,9% ser mozzarella, woda, 4,6% cebula, olej rzepakowy, pomidory, drożdże, cukier, gluten pszenny, sól, mleko odtłuszczone w proszku, przyprawy, oregano, skrobia pszenna, ekstrakt oregano, skrobia modyfikowana, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, kurkuma, sok z aceroli w proszku.

          Produkt może zawierać soję.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 952 kJ / 226 kcal1975 kJ / 469 kcal 23%
           Tłuszcz 6,1 g13 g 19%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g3,7 g 19%
           Węglowodany 34 g71 g 27%
           w tym cukry 4,1 g8,4 g 9%
           Białko 8,5 g18 g 36%
           Sól 0,87 g1,8 g 30%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 415 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
          2Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane