Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z szynką i pieczarkami

          Opis

          Pizza z szynką i pieczarkami kusi klasycznym smakiem soczystej szynki własnego wyrobu, świeżo ciętej pieczarki, aromatycznych krążków cebuli czerwonej, całość delikatnie przyprószona suszonym oregano. Celem, który przyświecał nam podczas jej tworzenia, było zaoferowanie konsumentom pizzy autentycznej – o prostym i czystym składzie.  Dlatego użyliśmy szynki własnej produkcji, przygotowanej na podstawie autorskiej receptury bez fosforanów, karagenów i glutaminianu sodu. Dzięki temu nasza pizza charakteryzuję się autentycznym, prawdziwym smakiem!

          Gramatura: 420 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: mąka pszenna, 13% przetarte pomidory, woda, 9,1% ser mozzarella, 8,4% szynka wieprzowa (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze (cytryniany sodu, askorbinian sodu), hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, aromat, substancja konserwująca (azotyn sodu)), 7,2% pieczarki, cebula, olej rzepakowy, drożdże, cukier, gluten pszenny, sól, mleko odtłuszczone w proszku, przyprawy, oregano, skrobia pszenna, ekstrakt oregano, skrobia modyfikowana, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, kurkuma, sok z aceroli w proszku.

          Produkt może zawierać soję.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 980 kJ / 233 kcal2057 kJ / 488 kcal 24%
           Tłuszcz 6,6 g14 g 20%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g4,0 g 20%
           Węglowodany 34 g72 g 28%
           w tym cukry 4,0 g8,4 g 9%
           Białko 9,1 g19 g 38%
           Sól 1,0 g2,1 g 35%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 420 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
          2Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane