Proste Historie
PLACEK DROŻDŻOWY z truskawkami i jagodami
PLACKI DROŻDŻOWE

PLACEK DROŻDŻOWY z truskawkami i jagodami

PLACEK DROŻDŻOWY z truskawkami i jagodami, to idealne połączenie kruszkonki powstałej w 100% z prawdziwego masła z soczystymi dodatkami: truskawkami i leśnymi jagodami. Wygodny, szybki i łatwy w przygotowaniu deser - kiedy tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego!

Produkt głęboko mrożony.

Gramatura netto: 465 g.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; nadzienie: truskawki (43%), mąka pszenna, cukier, masło (13%), jagody (8%), skrobia modyfikowana.
Produkt może zawierać soję, seler, gorczyce, jaja.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 116 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 1023 kJ / 245 kcal 1189 kJ / 285 kcal 14%
Tłuszcz 8,3 g 9,6 g 14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g 4,4 g 22%
Węglowodany 36 g 42 g 16%
w tym cukry 7,8 g 9,1 g 10%
Białko 5,6 g 6,5 g 13%
Sól 0,053 g 0,62 g 10%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 465 g zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

1

Zdejmi foliowe opakowanie i umieść drożdżowy placek na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200°C.

2

Piecz przez około 17 minut, do momentu zarumienienia ciasta i kruszonki.

 

Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacja należy traktować jako wskazówki.

Facebook
Youtube