Proste Historie
PLACEK DROŻDŻOWY ze śliwkami i cynamonem
PLACKI DROŻDŻOWE

PLACEK DROŻDŻOWY ze śliwkami i cynamonem

PLACEK DROŻDŻOWY ze śliwkami i cynamonem z maślaną kruszonką, to idealny pomysł na smaczny deser. Świeżo upieczone, ciepłe ciasto ze śliwkami posypane aromatycznym cynamonem doskonale sprawdzi się podczas spotkań z najbliższymi. Zaskocz swoich domowników i gości już dziś!

Produkt głęboko mrożony.

Gramatura netto: 485 g.

Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; nadzienie: śliwki (40%), mąka pszenna, jabłka (16%), cukier, masło (11%), skrobia modyfikowana, cynamon (0,1%).
Produkt może zawierać soję, seler, gorczyce, jaja. Pomimo naszych starań może zawierać pestki lub ich fragmenty.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 121 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 1005 kJ / 240 kcal 1219 kJ / 291 kcal 15%
Tłuszcz 7,9 g 9,6 g 14%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g 4,5 g 23%
Węglowodany 36 g 44 g 17%
w tym cukry 8,2 g 9,9 g 11%
Białko 5,4 g 6,5 g 13%
Sól 0,51 g 0,62 g 10%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 485 g zawiera 4 sugerowane porcje produktu.

1

Zdejmi foliowe opakowanie i umieść drożdżowy placek na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 200°C.

2

Piecz przez około 17 minut, do momentu zarumienienia ciasta i kruszonki.

 

Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacja należy traktować jako wskazówki.

Facebook
Youtube